bon_appetit-19

Sastojci:

350 g brašna
malo praška za pecivo
200 g margarina ili masti
150 g šećera
malo vanilin-šećera
2 jaja

Za nadjev:

500 g trešanja
50-100 g badema
malo cimeta
nastrugana limunova kora

Opis:

Prosije se 350 g brašna s malo praška za pecivo, doda 200 g margarina, 150 g šećera, malo vanilin-šećera, 1 žumanjak i 1 cijelo jaje. Od ovoga se napravi tijesto i razdijeli u dva dijela, te svaki razvalja u veličinu posude za pečenje. Jedan se položi u posudu, premaže nadjevom, a drugim se pokrije nadjev. Peče se 45 minuta. Pečeno se posipa šećerom. Nadjev: očisti se od koštica 500 g trešanja, samelje 50-100 g badema, po tijestu razbacaju trešnje, posipa bademima, cimetom i nastruganom limunovom korom.

Ostali recepti!