saborsko_1

SABORSKO – Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damir Trut sa suradnicima predao je načelnici općine Saborsko Đurđici Špehar 30 tisuća kuna vrijednu vatrogasnu opremu. Predaji donacije nazočio je i karlovački župan Ivan Vučić sa suradnicima, glavni vatrogasni zapovjednik HVZ Mladen Jurin, predstavnici Vatrogasne zajednice Karlovačke županije te DVD-a Saborsko.

Održana je i sjednica Općinskog stožera za zaštitu i spašavanje u Saborskom. Gosti su upoznati sa organiziranošću služni u Saborskom za djelovanje u izvanrednim situacijama. Rečeno je kako su uz Dobrovoljno vatrogasno društvo u zaštitu i spašavanje uključene gotovo sve tvrtke, javna poduzeća i privatnici na tom području. Saborskom uz ostalo, nedostaje i vatrogasna cisterna kako tamošnjem DVD-u tako i za distribuciju pitke vode. Naime, po riječima načelnice općine Đurđice Špehar četvrtina općine još uvijek nema pitku vodu.

Sudionici sastanka u Saborskom odali su počast za 22 ubijenih mještana u domovinskom ratu. Pod spomen obilježje postavljene su upaljene svijeće DUZS, Karlovačke županije i općine Saborsko.


{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/saborsko/*{/rokbox}