grabrik_wels7

KARLOVAC – U sklopu projekta „Aktivni građani” u Karlovac je sinoć doputovala skupina aktivista iz mjesta Blaengraw u južnom dijelu britanske pokrajine Wales. Riječ je o uzvratnom posjetu, budući da je početkom lipnja upravo u ovom mjestu boravilo izaslanstvo hrvatskih civilnih udruga, među kojima i predstavnici karlovačkog Centra za mlade, koji su na primjeru tamošnje organizacije civilnog društva „Creation Development Trust” imali priliku naučiti kako u funkcionira nevladin sektor tom dijelu Velike Britanije. U sklopu svog posjeta Hrvatskoj, britanski aktivisti obići će, osim Karlovačke, i Sisačko-moslovačku županiju.

Posjet, koji će trajati do subote, 18. lipnja, samo je dio projekta kojega British Council provodi u čak dvadesetak europskih zemalja. Više o samom projektu ispričala je Đurđica Valadžija iz British Councila, koji u Hrvatskoj ovaj projekt provodi u partnerstvu s Mrežom mladih Hrvatske.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/czm.mp3}

Dočeku gostiju iz Walesa u Centru za mlade u Grabriku jutros je, uz voditelje projekta iz British Councila i Mreže mladih Hrvatske, te predstavnike civilnih udruga, nazočio i karlovački gradonačelnik Damir Jelić.

Voditeljica Centra za mlade Aleksandra Podrebarac ispričala je gradonačelniku da je tijekom svog nedavnog posjeta Blaengrawu, mjestu koje broji svega oko 2.000 stanovnika, zapazila da unatoč tom relativnom malom broju, mladi imaju na raspolaganju multinamjenski centar poput našeg Hrvatskog doma, u kojemu se imaju priliku baviti mnogim aktivnostima.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/grabrik_wels/*{/rokbox}

Također, Jeliću je ovom prilikom uručena plaketa koju mu je poslao kolega gradonačelnik Blaengrawa.