kugla_1

KARLOVAC – Župan Ivan Vučić sa suradnicima primio je prije podne mlade kuglačice Valentinu i Nikolinu Pavlaković te Mateju Gašparović koje su kao članice juniorske reprezentacije Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Sarajevu polučile izvrsne rezultate. S njima je bila i izbornica Kuglačke reprezentacije Hrvatske Željka Bukovac.

U reprezentaciji Hrvatske koja je na tom natjecanju osvojila treće mjesto bile su Valentina Pavlaković i njezina sestra Nikolina iz Ozlja te Mateja Gašparović iz Ogulina. Brončanu medalju u tandemu tom su prigodom osvojile Valentina i Mateja, dok je Mateja bila i treća u disciplini „šprint”. Na uspjesima je čestitao župan Vučić. Predajući prigodne poklone istaknuo je kako je uspjeh tim veći kada se zna da su u županiji samo tri natjecateljske kuglane – po jedna u Karlovcu, Ogulinu i u Ozlju.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kugla_1.mp3}

Podsjećajući da je kuglanje mali sport te da nije olimpijski, izbornica reprezentacije Željka Bukovac je istaknula kako je kuglanje u godinu dana Hrvatskoj donijelo 26 svjetskih medalja. Prednjače mlade kuglačice sa područja karlovačke županije iako uvjeti za treniranja i natjecanja nisu adekvatni. Zahvaljuje Damiru Pavlakoviću, vlasniku kuglane „Azelija” u Ozlju, na nesebičnoj pomoći.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kugla_2.mp3}

Uime Saveza sportova Karlovačke županije čestitke mladim kuglačicama uputio je i njegov predsjednik Josip Zaborski te županijski pročelnik Željko Šančić.

kugla_2