KABA

Otvoreno dječje igralište na Vunskom polju

KARLOVAC – Na Vunskom polju danas je, uz priredbu djece iz karlovačkih vrtića i osnovnih škola, otvoreno gotovo pola milijuna dolara vrijedno dječje terapijsko igralište, čiju je izgradnju financirao Američki ured za obrambenu suradnju američkog veleposlanstva u Hrvatskoj.

Riječ je o jedinstvenom igralištu namijenjenom djeci s posebnim potrebama i ostaloj djeci od dvije do 15 godina. Igralište se sastoji od četiri polja u obliku krugova, a svako je opremljeno igračkama prilagođenima različitoj dobi djece. Što će ovo igralište značiti za Karlovac i njegove građane ispričao je gradonačelnik Damir Jelić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vunsko_1.mp3}

Američkim donatorima, ali i svima ostalima koji su doprinijeli izgradnji Dječjeg terapijskog centra na Vunskom polju zahvalio je uime Ministarstva obrane Republike Hrvatske državni tajnik Željko Goršić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vunsko_2.mp3}

Na otvorenju jedinstvenog igrališta ne samo u Hrvatskoj nego i šire bio je i bivši ministar obrane Branko Vukelić, za čijeg je ministarskog mandata započela provedba ovog projekta. Vukelić je istaknuo da ova investicija nije nije jedina pomoć koju Hrvatska dobiva od američke vlade i oružanih snaga, budući da, prema njegovbim informacijama, ove godine diljem Hrvatske planiraju donirati ukupno 2 milijuna američkih dolara, dok su nam s milijun i pol dolara pomogli tijekom prošle godine. Današnju svečanost na Vunskom polju Vukelić je zato iskoristio da američkim prijateljima zahvali na dosadašnjoj pomoći.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vunsko_3.mp3}

Da je igralište na Vunskom samo jedan od primjera uspješne suradnje te da je uvjeren da će takvih primjera biti još, naglasio je i veleposlanik SAD James Foley koji je također nazočio današnjoj svečanosti.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vunsko_4.mp3}

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vunsko_/*{/rokbox}

Posebnost novog karlovačkog dječjeg igrališta, osim što je namjenjeno zajedničkoj igri djece s posebim potrebama i njihovih zdravih vršnjaka, jest u tome da je opremljeno u skladu s europskim i svjetskim standardima kvalitete i dječje sigurnosti. Igralište je službeno otvorio gradonačelnik Damir Jelić, pustivši zajedno s djecom u zrak nekoliko stotina crvenih balona.