KABA

Plakete i ugostiteljima Karlovačke županije

RIJEKA – Savjetnik ministra turizma Republike Hrvatske Ivo Bačić uručio je na Trsatskoj gradini kod Rijeke vlasnicima hrvatskih restorana plakete „100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica”. Među dobitnicima toga visokog i prestižnog prizanja za unapređenje gastronomske ponude je i sedam restorana i hotela s područja Karlovačke županije.

To su Hotel Frankopan iz Ogulina, restoran Gradina u Josipdolu, Lovački dom Muljava kod Vojnića, restoran DP u Donjem Zvečaju, restoran Žganjer u Jaškovu, karlovački restoran Lovački rog i hotel Korana-Srakovčić.

Predstavljena je i nova knjiga „Sto vodećih hrvatskih restorana” u kojoj su punih 14 godina zaredom dva karlovačka restorana – Lovački rog i Žganjer.

Uz brojne vlasnike prestižnih hrvatskih restorana svečanosti na Trsatu nazočili su predstavnici Turističke zajednice Primorsko-goranske županije i grada Rijeke, predsjednik Udruge hrvatskih restoratera Miroslav Folnegović, savjetnik projekta Restaurant Croatica Nikola Serdar i urednica izdanja Karin Mimica.

 

trsat_2

Karin Mimica, Ivo Bačić i Zlatko Petrić (restoran Lovački rog Karlovac)

 

trsat_3

Karin Mimica, Ivo Bačić i Vinko Pavlić (restoran Gradina Josipdol)