KABA

Da nam je imati dovoljno love za ovakve HTA-novotarije!!!

Novi kompaktni fotoaparat NEX-C3 iz Sonya

Sony je predstavio novi kompaktni aparat NEX-C3 za kojeg tvrde kako daje kvalitetu slike digitalnog SLR fotoaparata, ali bez veličine i težine koju ima DSLR fotoaparat. Još laganiji i kompaktniji (ima samo 225 grama) od hvaljenih modela NEX-5/NEX-3, model NEX-C3 dovoljno je malen da ga se uvijek može nositi sa sobom. Lako se nosi u džepu ili torbici pa je idealan na odmorima ili putovanjima za snimanje fotografija DLSR kvalitete i HD videozapisa.

 sony-nex-c3z

Detaljne fotografije DSLR kvalitete s vrlo niskom razinom šuma daje zahvaljujući Exmor APS HD CMOS senzoru s 16,2 megapiksela. Veliki senzor DSLR veličine omogućava i izradu atraktivnih efekata defokusiranja pozadine zahvaljujući sve većem asortimanu E-mount objektiva (E16 mm F2,8; E18 – 55 mm F3,5 – 5,6; E18 – 200 mm F3,5 – 6,3) – bilo da se snimaju HD videozapisi ili fotografije. Ovaj fotoparat je brz, može slikati brzinom do 7 fps. Može snimati MPEG4 720p HD videozapis, ima 3D Sweep Panorama tehnologiju. Ugrađeni TruBlack LCD zaslon ima dijagonalu od 7,5 cm.

 SonyNEX-C3

Jednostavni kotačić i sučelje “Photo Creativity” pružaju lak pristup postavkama fotoaparata, bez zbunjujućih izbornika koji usporavaju korisnika. Mogu se i izrađivati razni umjetnički efekti bez potrebe za računalnim softverom za uređivanje. Cijena za hrvatsko tržište još nije objavljena, a očekujemo ga u Satelu (pokrovitelju ove vijesti) do kraja mjeseca.

 

Novi PlayStationi: Vita, Suite + 3D igranje

S druge strane, Sony Computer Entertainment America predstavio je PlayStation Vita prijenosnu igraču konzolu koja će biti nabavljiva u Wi-Fi i 3G/Wi-Fi verziji. Na američkom tržištu se očekuje krajem godine .

Sony je također objavio da je u procesu razvoja za ovaj prijenosni uređaj 80 igara i u to su uključene sve velike kompanije za razvoj igara uključujući Activision, Capcom i Electronic Arts.

 sonypspvit

PlayStation Vita će imati prednju i pozadinsku kameru s multi-touch displejom sprijeda i multi-touch podlogom s donje strane. Imat će i GPS funkciju.

Iz Sonya napominju da Vita neće biti jedini mala prijenosna opcija za gamere, i najavili su PlayStation Suite preko kojeg će se moći koristiti sadržaji za PS 3 moći koristiti na određenom broju prijenosnih uređaja, računajući i smartfone bazirane na Android operacijskom sustavu.

Inače, igraće konzole u Sonyu tretiraju vrlo ozbiljno, kao i njihove mogućnosti izvan osnovne uporabe u igranju video igrica. Na primjer, vrlo je znakovit podatak da je Play Station 3 je uređaj koji se najviše koristi za strimanje sadržaja s Netflix servisa. Sony će dodati i Cinemanow kasnije ove godine svojoj PlayStation Network, kako bi korisnici lakše dolazili do novih filmova i serija.

 sony-ngp-sony-playstation-vita-0
Kasnije ove godine Sony će za potrebe PlayStationa 3 na tržište izbaciti 3D LCD TV od 24 inča. Monitor će biti tako napravljen da će istovremeno dva igrača uz uporabu 3D naočala moći uživati u 3D igranju. TV će se isporučivati sa s jednim naočalama i HDMI kabelom od 2 metra, dok će za dodatne 3D naočale trebati dodatno izdvojiti.

Više na www.sonny.hr !

Novi super-tablet iz Acera, za gadget-freakove

Iconia Tab A500 je novi tablet iz Acera u ponudi na hrvatskom tržištu. U lagano aluminijsko kućište je ugrađen moćni procesor Tegra 250 Dual cortex A9, ima 1 GB radne memorije, baziran je na na operativnom sustavu OS Android 3.0 Honeycomb.

Multi-touch ekran WXGA LCM od 10,1 inča podržava rezoluciju 1280×800, ugrađene su dvije kamere, jedna ima auto fokus, rezolucije je 5 MP i može snimati HD 720p video, druga je prednja od 2 MP s bljeskalicom za fotografiranje i video pozive. Ugrađeni utor za microSD karticu omogućuje značajno proširenje memorije.

Acer-Iconia-

Softverske značajke obuhvaćaju Acer Zones za organizaciju igara, multimedije te društvenih i sadržaja za čitanje i Acer SocialJogger za upravljanje računima na društvenim mrežama s jedne stranice. Unaprijed su učitane neke HD igrice – i on line prodavaonice igara za još preuzimanja.

Serija Iconia Tab A opremljena je značajkom Acer clear.fi tako da se u kućnoj mreži mogu organizirati mediji na različitim uređajima, dijeliti ih i u njima uživati.

scaled.ICONIA

Dimenzije: 260(D)x177(Š)x13,3(V) mm, težina 700g. Cijena na hrvatskom tržištu iznosi od 3.300 kuna naviše.

Stiže nova kategorija prijenosnih računala; “Ultrabook”

Intelov izvršni dopredsjednik Sean Maloney definirao novu kategoriju prijenosnih računala koja bi trebala popuniti prostor između uobičajenih laptopa i sve popularnijih tableta.

ultrabook

Prema njegovim riječima, nova kategorija će se nazivati “Ultrabook” i karakterizirat će je činjenica da uređaji neće biti deblji od 2 cm, da će im cijena biti ispod tisuću američkih dolara, ali će svejedno biti procesno snažni kao i full-size PC.

Prvi modeli se očekuju na tržištu krajem godine i bit će bazirani na mikrostrukturi druge generacije Core procesora koje su u Intelu nazvali Sandy Bridge.

asus-ux21-computex

Prvi ultrabook koji je već predstavljen javnosti je Asus UX21 Ultrabook, a za njim slijede i modeli iz Applea, Lenova i Samsunga.