donacija_1

SABORSKO – Ravnatelj Opće bolnice Karlovac dr. Nedjeljko Strikić uručio je danas vrijednu donaciju osmeročlanoj obitelji Sabljak iz Saborskoga.

Zahvaljujući humanitarnoj akciji i donacijama karlovačkih gospodarstvenika 16-godišnji mladić Robert Sabljak koji od rođenja boluje od cerebralne paralize dobio je nova, najmodernija električna invalidska kolica. Donacija je vrijedna 18.000 kuna, a kratke upute o korištenju kolica Robertu je dala koordinatorica na programu Udruge „DICPDITI” grada Karlovca i Karlovačke županije Antonija Vučić.

Inače, skromni i vrijedni Marijana i Joso Sabljak, uz Roberta koji od rođenja boluje od cerebralne paralize, imaju još pet kćeri: Julijanu, Josipa, Anu, Mariju Magdalenu i najmlađu dvogodišnju Ivanu. Otac Joso, hrvatski je branitelj, invalid Domovinskog rata i njegova je invalidnina, uz dječji doplatak i rad na poljoprivredi, jedini izvor prihoda za ovu obitelj.

Kako Robert nije uspio ostvariti pravo na električna invalidska kolica preko HZZO-a obitelj je na razne načine pokušavala naći načina da se nabave bolja. Robert se do sada vozio u običnim kolicima koja sve teže sam pokreće. Priča o Sabljacima iz Saborskog došla je i do dr. N. Strikića. U samo nekoliko tjedana u akciju su se uključili karlovački gospodarstvenici i gradske tvrtke (Alstom, HS produkt, Ceste Karlovac, Inkasator, Vodovod i kanalizacija) te Udruga „DICPDITI” grada Karlovca i Karlovačke županije.

donacija_2