KABA

Colapis fest, Exit festival i live album Simply Reda

Colapis rock fest

Drugo po redu izdanje Colapis Rock Festa održat će se od 24. do 26. lipnja u Kamanju. 

Prvog dana festivala, u petak 24. lipnja, nastupit će Udriground (funk–rock–hip-hop bend iz Duge Rese), electro-hip hop bend iz Hannovera Transmitter, novosadski punk-rockeri Atheist Rap i splitski TBF kao zvijezde večeri. 

U subotu, 25. lipnja, nastupit će Green Frog Feet, punk-rock bend iz Münchena, zatim Popa Šapka, bend koji kombinira ska, punk, gipsy i reggae glazbu, Električni orgazam, Letu štuke i kao glavni bend večeri španjolsko-talijanska punk-rock atrakcija No Relax.

ColapisRockfestLetak

Posljednjeg dana, u nedjelju 26. lipnja, nastupit će Sell Out (ska-punk bend iz Kočevja), alter–hc–metal bend iz Budimpešte Subscribe, slovenski Elvis Jackson, a kao velika završnica nastupit će zagrebački Elemental.


EXIT FESTIVAL – 12. PUT  

exit_festivalOve godine opet luda gostovanja na EXIT-u. Premda je toliko gostovanja da mi se jednostvano ne da nabrajati, izdvojit ću samo neke. Dakle: Nick Cave, Jamiroquai, Santigold, Marco Carloa, Portishead, Gramophonedzie, Urban & 4 i mnogi drugi. Dakle, jasno vam je da će odete li na njihov sajt: http://www.exitfest.org/home-mainmenu-1 , slika biti još više zadivljujuća.


DugooCekivani live album skupine Simply Red, konacno je u prodaji  

Simply Red su do sada postigli gotovo sve što se u pop glazbi postići može. Njihove pjesme su prepoznate u cijelom svijetu, što nije ni čudno obzirom da je bend ”proizveo” 30-40 hitova i prodao preko 50 milijuna albuma. 

Mick Hucknall i Simply Red odradili su veličanstven koncert u prosincu prošle godine u londonskoj O2 Areni, koji se uživo prenosio u kinima diljem svijeta. 

”Farewell – Live In Concert At Sydney Opera house” – prigodni je live dokument još jednog fantastičnog koncerta u australskom Sydneyju, koji je objavljen kao CD/DVD, te DVD izdanje i koji će zasigurno zagospodariti privatnim kolekcijama brojnih fanova, poglavito stoga što oba izdanja sadrže i ekskluzivni intervju s Mickom Hucknallom.

simply

S impresivnom scenografijom opere u Sydneyju, Simply Red su otvorili ovaj koncert 13.studenog 2010 u odličnoj formi. Uz pratnju Iana Kirkhama na klavijaturama i saksofonu, Kenji Suzukija na gitari, Dave Claytona na klavijaturama, Pete Lewinsona na bubnjevima, Steve Lewinsona na basu i Kevina Robinsona na trubi i flauti, Mick je maestralno otpjevao repertoar najvećih hitova i evergreena iz cijele karijere koja obuhvaća 10 studijskih albuma, od ”Money Too Tight (To Mention)” s kojom su 1985. započeli karijeru, do ”Holding Back The Years”, ”It’s Only Love”, ”Something Got Me Started”, ”For Your Babies”, ”Fairground”, ”You Make Me Feel Brand New”, ne ostavljajući fanovima niti jednu želju ne ispunjenu. Koncert uključuje i veličanstvene obrade ”Heaven” od Talking Headsa I soul klasik ”If You Don’t Know Me By Now”. 

U svojoj 25-godišnjoj karijeri Simply Red su odsvirali preko 1100 koncerata pred više od 11 milijuna ljudi. Osvojili su 3 Brit Awards nagrade, Ivor Nowello nagradu, MOBO Special Achievement nagradu i World Music nagradu. 

2010. godine u Njemačkoj im je dodijeljeno priznanje Golden Kamera za životno djelo. U ime benda primio ju je Mick Hucknall, glas i nezamjenjiva zvijezda benda. 

”Farewell – Live In Concert At Sydney Opera” savršeni je podsjetnik nevjerojatnog pjevačkog i kantautorskog talenta Micka Hucknalla i šansa da pogledate live nastup zbog kojega Simply Red toliko vole obožavatelji širom svijeta.