KABA

Nedostaje kuglana ali i novca

KARLOVAC – Održana je redovita skupština Kuglačkog saveza Karlovačke županije na kojoj je bilo riječi o radu u prošloj natjecateljskoj sezoni. O tome je članove skupštine upoznala predsjednica Kuglačkog saveza županije Željka Bukovac.

Ona je prošlu kuglačku sezonu ocijenila dosta uspješnom jer je postignuto puno vrijednih rezultata. No, svi su suglasni kako kuglanje u Karlovcu i na području županije, mora dobiti bolji status. Treba ga i novčano više pomoći.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kuglanje_1.mp3}

Kuglački savez Karlovačke županije ima 19 članica – 17 klubova i dvije škole kuglanja što se ocjenjuje zadovoljavajućim. Želja je da poneki kuglački klub sa ovoga područja postaje i prvoligaš. To je pokušao ogulinski Klek kao prvak druge lige, ali u kvalifikacijama za ulaz među najbolje nije uspio.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kuglanje_2.mp3}

Stanje u kuglanju na području Karlovačke županije donekle poboljšavaju mladi kuglači i kuglačice od kojih se očekuje da preuzmu veću ulogu u matičnim klubovima, smatra predsjednica Kuglačkog saveza Karlovačke županije Željka Bukovac.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kuglanje_3.mp3}

Željka Bukovac vjeruje u obećanja koja su data za unapređenje kuglačkog sporta i nada se bar nešto boljoj novčanoj potpori ovom sportu kako bi se i u budućnosti dobilo još više mladih i talentiranih kuglača i kuglačica. Unatoč najlošijim uvjetima, kuglanje kod mladih u Karlovačkoj županiji ipak daje najbolje rezultate, ocjenjuje predsjednica Saveza Željka Bukovac.

Ples