studio_23_2

KARLOVAC – Na 22. Susretu hrvatskih plesnih ansambala, koji je ove subote održan u Domu OSRH “Zrinski” u Karlovcu, nastupilo je 25 plesnih ansambala iz Hrvatske, te gosti iz Slovenije i Mađarske.

Predstavnik iz Karlovca bio je Studio 23, koji je na Susretu nastupio s dvije plesne točke u koreografiji Vere Mitrović Vrbanac: “Čežnja” u izvedbi dua Tamara Barešić i Kasija Vrbanac i “Voće & Povrće” u izvedbi ansambla (Željka Car, Tamara Barešić, Viktorija Paljug, Sanja Tek, Ivana Rumenović, Kasija Vrbanac i Valentina Škrtić).

22. Susret hrvatskih plesnih ansambala pratilo je stručno povjerenstvo u sastavu: Vlasta Kaurić, Vladimira Vrhovšek i Tihomir Kološić, po čijem će se mišljenju najbolje dvije koreografije predstaviti u studenom ove godine u Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski” u Zagrebu, na velikom koncertu u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.

Organizator tradicionalnih Susreta je Hrvatski sabor kulture, suorganizator je ZAKUD Karlovačke županije. Pokrovitelj je Ministarstvo kulture, a supokrovitelji Grad Karlovac i Karlovačka županija.