Sastojci:
400 g tjestenine
300 g dimljenog sira
1 patlidžan
1 žlica sol
Za umak:
50 ml maslinova ulja
50 g crvenog luka
2-3 češnja češnjaka
2 limenke Pelata (800 g)
50 ml bijelog vina
2 žličice šećera
1 žlica Vegete mediteran
Priprema:
1. Na zagrijanome maslinovu ulju popecite sitno nasjeckani luk do zlatnosmeđe boje. Dodajte nasjeckani češnjak i podlijte vinom. Kuhajte dok vino ne ispari, a zatim dodajte krupno narezane pelate, Vegetu mediteran i šećer. Pirjajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
2. Za to vrijeme narežite patlidžan na kocke, posolite ga, ocijedite i posušite. Višak brašna prosijte da patlidžan ne upije previše masnoće, a zatim ga kratko popržite u dubokom ulju.
3. U međuvremenu skuhajte tjesteninu u kipućoj slanoj vodi i ocijedite je.
4. Pripremljeni umak pomiješajte s 200 g dimljenog sira narezanog na kockice, poprženim patlidžanom i kuhanom tjesteninom. Sve stavite u vatrostalnu posudu i pospite preostalim naribanim dimljenim sirom te zapecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 10 minuta.
Savjet
Umjesto patlidžana možete upotrijebiti tikvice, koje prethodno ne morate soliti.
IZVOR: www.gastronaut.hr