KABA

Kuglači Zadara i ove godine pobjednici Kupa Hrvatske

OZALJ – U finalnom susretu Kuglačkog kupa Hrvatske između Zadra i Konikoma iz Osijeka bolji su bili zadrani. Oni su sa 5 prema 3 savladali osječane. Srušili su 3774 čunja, a njihovi protivnici 3720. Zadrani su i prvaci Hrvatske u sezoni 2010/2011, a prijelazni pehar kao lanjskom pobjedniku Kupa Hrvatske i narednih godinu dana ostaje u Zadru.

Finalni susret bio je izuzetno zanimljiv jer 60 hitaca prije kraja posljednje igračke postave nije se znalo za pobjednika. Konikom je bio blizu pobjede ali to nije dozvolio najbolji kuglač Zadra Mario Baljak. Donio je pobjedu svom klubu ali i postavio novi rekord kuglane „Azelija” sa 669 srušenih „drva”.

Pobjednički pehar kao i one za drugo i treće mjesto, momčadima je predala ozaljska gradonačelnica i saborska zastupnica Biserka Vranić dok je medalje uručila Željka Bukovac uime HKS-a.

Ozalj kao domaćin, a posebice Damir Pavlaković vlasnik kuglane „Azelija” zaslužuju sve pohvale za izvrsno priređeno natjecanje Kupa Hrvatske. Trenutačno najjače momčadi Zadar, Grmoščića Zagreb, Konikom Osijek i Zaprešić dokazale su još jednom da je hrvatsko kuglanje u samom svjetskom vrhu.

Za pobjednički sastav Zadra pod vodstvom trenera Šime Mijolovića kuglali su Mario Baljak, Hrvoje Marinović, Boris Bendik, Luka Ukalović, Kostadin Malev i Branislav Bogdanović.

Trener prvaka i osvajača Kupa Zadra Šime Mijolović zahvalio je domaćinima na organizaciji i čestitao svojim kuglačima.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/zadar_1.mp3}

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/kup_kugla/*{/rokbox}