borci_1

KARLOVAC – Nekolicina članova Saveza udruga antifašističkih boraca i antifašista Karlovačke županije i grada Karlovca predvođeni predsjednikom Udruge antifaštista Mirkom Miladinovićem položilo je cvijeće na postolje spomenika žrtvama fašističkog terora. Uime grada Karlovca zapaljenu svijeću postavili su dogradonačlenici Marina Kolaković i Dubravko Delić.

Učinjeno je to u prigodi sutrašnjeg Dana antifašističke borbe 22. lipnja. Pred spomenikom se okupljenima obratio Mirko Miladinović. On je podsjetio kako je među prvima u Europi i u Karlovcu te njegovoj okolici 1941. godine počeo otpor fašizmu.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/antifasisti_1.mp3}

Na ovome mjestu prisjećamo se danas svih žrtava fašizma, ali i svih žrtava u Domovinskom ratu, kazao je Miladinović. Zbog njih ali i budućnosti upućujemo poruku da prestanemo prekopavati njihove kosti te da im damo mira i poštovanja.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/antifasisti_2.mp3}

Obilježavanju Dana antifašističke borbe prudružili smo se i mi jer je ovo naš državni blagdan, kazao je dogradonačelnik Dubravko Delić jer smo se i kao pojedinci i kao društvo opredijelili njegovati i poštovati sve vrijednosti antifašističke borbe.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/antifasisti_3.mp3}

Predsjednik Udruge antifašista Mirko Miladinović najavio je i sutrašnji posjet šumi Brezovici kod Siska gdje će biti obilježen 22. lipanj, Dan antifašističke borbe.

borci_2