KABA

Identificirano 11 osoba stradalih tijekom ’91 i ’92 godine

ZAGREB – U organizaciji Uprave za zatočene i nestale Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu provedena je identifikacija posmrtnih ostataka 11 osoba smrtno stradalih tijekom 1991./92. godine. Među njima su bili i posmrtni ostaci jedne osobe koji su ekshumirani na području Karlovačke županije.

Na identifikaciju je bilo pozvano jedanaest obitelji i svi su se odazvali i prihvatili identifikaciju. Nakon ove identifikacije u Hrvatskoj se još uvijek traga za 1810 osoba, od kojih je 999 osoba nestalo 1991./92. godine, dok je 811 osoba nestala 1995. godine.

Obraćajući se okupljenim obiteljima, ministar Tomislav Ivić je istaknuo kako će Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, kao i Vlada, ustrajati na traganju za osobama nestalim tijekom Domovinskog rata, naglasivši kako se poduzima sve kako bi se saznale sudbine svih osoba koje se vode kao nestale. Poručio je kako se neće odustati od potrage za nestalim osobama sve dok se ne nađe i posljednja osoba s popisa traženih.