KABA

U Svetoj Trojici novi oltar i ambon

KARLOVAC – U crkvu Presvetog Trojstva u Karlovcu stigli su novi oltar i ambon. Kada se tome doda da je prije godinu dana uređen i podij, unutrašnjost crkve u središtu Karlovca sada je uljepšana. To je za Trend radio potvrdio velečasni Franjo Tomašević, ujedno i gvardijan franjevačkog samostana u Karlovcu.

Oltar ili žrtvenik znak je Krista i mjesto na kojemu se obavlja spasonosno otajstvo, a ambon ili štionik mjesto s kojega se navješta i tumači riječ Božja. Na oboje je konzervator Davorin Trupković prenio postojeće crkvene motive, kazao je pater Franjo Tomašević. Novi oltar i ambon blagoslovio je provincijal Željko Željeznak.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/oltar_1.mp3}

Ovime je upotpunjen sveti prostor u Crkvi. Naravno, želja je i dalje poboljšati ljepotu njezine unutrašnjost. A svojim pjesmana koje je sam komponirao i otpjevao, jučer je fra Miroslav Petrac u crkvi upotpunio slavlje Presvetog Trojstva. Sve je obogaćeno i izložbom „Neka te Gospodin blagoslovi” koju je otvorio dekan karlovačkog dekanata monsinjor Ferdinand Vražić. Na poseban način predstavljena je Hrvatska, pojasnio je pater Tomašević.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/oltar_2.mp3}

Ovu ali i izložbu radova brojnih udruga među kojima i hendikepiranih može se razgledati u prostoru franjevačkog samostana na Trgu bana Josipa Jelačića svake subote i nedjelje od 19 do 21 sat.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/oltar/*{/rokbox}