KABA

Počinje “Nepokoreni grad 2011.”

KARLOVAC – Danas u Karlovcu počinje šesti po redu festival nezavisne kulture Nepokoreni grad. Festival otvara parkour radionica, a ako želite naučiti više o ovoj relativno novoj vještini istraživanja potencijala ljudskog tijela, okupljanje sudionika radionice počinje ispred Školske sportske dvorane Mladost na Rakovcu u 18 sati. Parkour radionica održavat će se sve do nedjelje 26. lipnja za kad je najavljena i prezentacija naučenog od strane trenera i polaznika.

Narednih festivalskih dana očekuju nas još brojne izložbe, predstave, koncerti i projekcije, a program je sastavljen od sadržaja za sve dobne skupine.

U petak, 24. lipnja, u sklopu Nepokorenog grada u prijepodnevnim satima mali Karlovčani i njihopvi roditelji imat će priliku vidjeti dječju predstavu “Mala zelena gusjenica” redateljice Tee Gjergizi-Agejev na karlovačkoj Promenadi.

Od 11.00 sati isti dan je otvorenje izložbe Nepokoreni grad u Centru za mlade na Gazi, dok je večer rezervirana za koncert. Koncert će se održati na prostoru Kinološkog kluba Karlovac a u slučaju vremena rezerviran je prostor nekadašnjeg kluba Mala Scena Hrvatskog doma. Na koncetu će nastupiti pet hardcore-punk-crust-grind sastava: Treaviit (Karlovac), Bolesno grinje (Pula), Hijos Del Pueblo (Pula/Rijeka), Petnaesti Čeh (Zagreb/Karlovac) i Baka Yaro (Ljubljana, SLO).

Subotu 25. lipnja obilježiti će Hand made izložba koja će se održati na šetalištu Dr. Franje Tuđmana, a uz predstavljanj unikatnog nakita i ostali predmeta brojnih izlagača imati će i popratni program. Već od 10.30 na programu je dječja predstava “Živ, živ, živ” u izvedbi Kazališta lutaka te “Pinokio” redatelja Marija Kovača a u produkciji POUVG – SCENA GORICA. Poslijedpodnevni program upotpuniti će chill sessionom Barun Peace Defender iz Ministarstva Psihodelije od 16.00 sati, a završiti Kenkendenke percussion session.

U 18.00 sati u Centru za mlade na Gazi biti će održano predavanje “Urbana sredina i mogućnosti samostalne organiziranosti”, koje će voditi Eugen Babić s riječkog Filozofskog fakulteta. Večernji glazbeni program pripada DJ-ima, tako da ćemo na na prostoru Kinološkog kluba Karlovac vidjeti od 21.00h imati priliku vidjeti i čuti audio vizuelni dub i psytrance izvođače Dubble, Samotone, Njax i Zmayu. U slučaju kiše program će se održati na Starom gradu Dubovcu.

U nedjelju 26. lipnja u 17.00 sati na Promenadi će biti izvedena eko predstava “Drvo ima srce” koju potpisuje glazbeni studio OZ iz Lovrana, a za 18.00 sati su najavljena dva događaja: u Centru za mlade na Gazi biti će održano predavanje “Energija grada” predavača Anteja Jelenića, dok će se ispred Doma HV Zrinski održati parkour prezentacija u sklopu koje će polaznici predstaviti što su naučili tijekom tečaja.

Od 21.00 h ispred caffe bara Amadeus u Banjavčićevoj ulici biti će prikazani dokumentarni filmovi s Festivala dokumentarnog filma (DORF).

Više informacija o programima i izvođačima potražite na http://nepokorenigrad.info