KABA

Međunarodni festival folklora po 14. put u Karlovcu

KARLOVAC – Karlovac će od nedjelje, 3. srpnja, biti domaćin čak 180 gostiju iz cijelog svijeta, koji će u narednih tjedan dana sudjelovati na 14. Međunarodnom festivalu folklora.

Uz domaćina – Folkolorni ansambl „Matija Gubec”, ove će godine na Festivalu nastupiti folklorne grupe iz sedam zemalja – Turske, Slovačke, Vijetnama, Makedonije, Republike Sakha u Ruskoj Federaciji, Čilea i Latvije. Kakve ćemo sve zanimljivosti od njih moći vidjeti otkrio je direktor Festivala, Željko Štajcer.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/stajcer_1.mp3}

Festival će započeti u nedjelju u 20 sati svečanim mimohodom karlovačkim ulicama, a svečano otvorenje počinje u 20.30 sati, kao i svake godine, u Košarkaškom igralištu „Šanac”. Osim u Karlovcu, tijekom trajanja Festivala, ansambli će nastupiti u Dugoj Resi, Draganiću i Topuskom, a još uvijek traju i pregovori za dodatne nastupe.

Glavni pokrovitelji festivala su Grad Karlovac i Karlovačka županija, a zlatni sponzori su HS Produkt, Karlovačka pivovara i Zagrebačka banka. Organizatori zahvaljuju na pomoći svim donatorima i pokroviteljima, a posebno su istaknuli Učenički dom Karlovac, u kojemu je od početka održavanja Festivala, prije 14 godina, osiguran smještaj za sve sudionike.

Ove godine budžet festivala iznosi između 200 i 210 tisuća kuna, što je za 20-ak tisuća kuna manje nego lani, no organizatori ističu da ta činjenica neće utjecati na kvalitetu festivala te građanima obećaju jednako atraktivan program kao i svake godine.