tenis_100

  • June 27, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Teniski klub Karlovac ove godine slavi jubilarni, stoti rođendan.

Tim povodom u Gradskom kazalištu „Zorin dom” u petak, 1. srpnja, bit će održana Svečana sjednica kluba, čime će ujedno započeti i obilježavanje 432. rođendana Grada Karlovca.

Za ovu prigodu izdana je i monografija „Obrisi jednog vremena”, čije je pisanje započeo pokojni sportski novinar Zdravko Švegar, nakon čije je smrti taj zadatak preuzeo njegov kolega Marijan Bakić. Zahvaljujući članovima kluba na pomoći u prikupljanju potrebnih informacija i dokumentacije, Bakić je ispričao kako je tekao rad na knjizi o ljudima i događajima koji su obilježili stoljeće tenisa u Karlovcu.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/tenis_2.mp3}

Na punih stotinu godina njegovanja bijelog sporta u Karlovcu, klubu je u ime gradske uprave čestitao dogradonačelnik Dubravko Delić, ističući da je Grad Karlovac prepoznao važnost ovog jubileja.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/tenis_3.mp3}

Pokrovitelj proslave stotog rođendana Teniskog kluba Karlovac je Grad Karlovac, a program svečane sjednice uveličat će glazbene točke poznatih Karlovčana – operne dive Ivanke Boljkovac, gitarista svjetskog glasa Viktora Vidovića i profesora klavira Ognjena Gravore. Program će voditi pjevačice i voditeljica Sanja Doležal, a svečanost u „Zorin domu” počinje u 20 sati. Monografija o Teniskom klubu Karlovac na svečanosti će se moći kupiti po promotivnoj cijeni od 100 kuna, dok će kasnije redovna cijena iznositi 200 kuna.