KABA

Nagrada za mlade “Uključi se!”

ZAGREB, KARLOVAC – Mreža mladih Hrvatske, krovna organizacija mladih u Hrvatskoj koja okuplja 62 udruge mladih i za mlade, pokreće Nagradu za mlade “Uključi se!”.

Nagrada za mlade “Uključi se!” godišnja je nagrada za mladu osobu ili skupinu mladih od 15 do 30 godina starosti koja se dodjeljuje za osobiti doprinos ostvarivanju pozitivnih društvenih promjena u lokalnim zajednicama ili na nacionalnoj razini u širokom polju tema; od uključivanja mladih, humanitarnog rada, izgradnje mira, razvoja demokracije, zaštite okoliša, mobilnosti, lokalnog razvoja, do integracije, zdravlja, obrazovanja, medija, slobodnoog vremena, međugeneracijske solidarnosti, informiranja, kulture, jednakih mogućnosti i nezaposlenosti.

Mreža mladih želi ovom nagradom potaknuti aktivno sudjelovanje mladih u društvenim procesima na lokalnoj i nacionalnoj razini te odati priznanje iznimnom doprinosu mladih u izgradnji društva. Nagradu je pokrenuta u Međunarodnoj godini mladih u suradnji s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

O pobjedniku ili pobjednici natječaja odlučit će javnost i stručno povjerenstvo, a na svečanoj dodjeli dobit će statuu, plaketu i novčanu nagradu u vrijednosti 5 tisuća kuna kuna.

Sve kandidature se moraju obrazložiti u pisanom obliku putem internetske stranice www.ukljucise.net, a rok za podnošenje prijava za Nagradu za mlade Uključi se! je 18. srpnja 2011. godine.