bal

KARLOVAC – U srpnju će Karlovac proslaviti 432. rođendan. Program proslave počinje u petak, 1. srpnja, a do samog Dana grada, 13. srpnja, Karlovčanke i Karlovčani imat će priliku zabaviti se i opustiti uz mnoštvo glazbenih, kulturnih, sportskih i ostalih sadržaja.

Odajući poštovanje svim građanima koji su tijekom ove 432. godine u Karlovac utkali dio sebe i ostavili pečat u njegovoj povijesti, gradonačelnik Damir Jelić zahvalio se i svojim sadašnjim sugrađanima, zbog čijeg je entuzijazma i truda lani u srpnju, barem na jedan dan u godini, oživljeno samo središte grada. Podsjetimo, karlovački Trg bana Jelačića, među Karlovčanima poznatiji kao Stari plac, zasjao je tada već zaboravljenim sjajem, kada je na njemu, na milenijskom balu, svome gradu u čast zaplesalo gotovo tisuću Karlovčanki i Karlovčana svih generacija. Sličan scenarij trebao bi se ponoviti i ove godine, a gradonačelnik Jelić pozvao je građane da se i ove godine odazovu i proslave zajedno rođendan grada.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/rodjendan_1.mp3}

Ove godine dio programa održavat će se i na Foginovom kupalištu, kao i na Starom gradu Dubovcu, no središnja svečanost na sam 13. srpanj bit će kao i lani rođendanski bal na Trgu bana Jelačića, o čemu je više ispričao dogradonačelnik Dubravko Delić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/rodjendan_2.mp3}

Pročelnica za društvene djelatnosti Grada Karlovca, Andreja Navijalić, ispričala je pak detalje o cijelom programu događanja u razdoblju od 1. do 13. srpnja.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/rodjendan_3.mp3}

Prijave za sudjelovanje na rođendanskom balu primaju se u Promenada klubu, kao i preko internet stranice Promenada kluba, a osim onih koji vole ples, da daju svoj doprinos ovogodišnjoj proslavi pozvani su i svi zaljubljenici u fotografiju koji žele ovjekovječiti ove posebne trenutke. Naime, akreditirani fotografi svoje će fotografije na temu rođendanskog bala izložiti na projekcijskom platnu, a posjetitelji će na taj način moći odabrati željenu fotografiju i kupiti je. Program 13. srpnja počinje u 18.30 utrkom konobara, a rođendanski bal počet će u 20 sati.