KABA

Prosvjed dugorešana protiv nagrade zagađivaču

DUGA RESA – Tridesetak dugoreških prosvjednika okupilo se prije podne ispred zgrade dugoreškog poglavarstva prosvjedovalo protiv dodjeljivanja priznanja grada Duge Rese varaždinskoj tvrtki T7 VIS koja je zakupila prostore Pamučne industrije i u kojoj se, po tvrdnjama članova dugoreške Građanske inicijative, spaljuje opasni otpad.

Blaženka Petrak podsjetila je da je Građanska inicijativa osnovana nakon alarmantne vijesti da je sadašnji vlasnik Pamučne, tvrtka T7 VIS iz Varaždina još u veljači dobila dozvolu za spaljivanje opasnog otpada.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/trovanje_1.mp3}

Unatoč svim događanjima ali i našim prosvjedima u posljednjih mjesec dana Gradsko vijeće odlučilo je nagraditi za poticanje gospodarstva upravo tu tvrtku. Obećali su nam da će se ova odluka suspendirati dok ne završi istražni postupak i dok je vlasnik Davor Patafta u pritvoru u Remetincu, dodala je Blaženka Petrak uime Građanske incijative.

Peticiju za žurno zatvaranje spalionice potpisalo je blizu pet tisuća dugorešana ali i onih koji kao turisti ili vikendaši borave uz Mrežnicu. Svi su razočarani odlukom svojih vlasti da plaketu Grada dodijele tvrtki T7 VIS. Iz inicijative su prije podne tvrdili kako će plaketu grada uime pritvorenog Davora Patafte primiti njegov otac.

Kako svaka svečnost završava prigodnim domijenkom, zapitali smo Slađanu Cvjetičanin, također članicu dugoreške inicijative, što bi, da je u prigodi, ponudila slavljenicima za orkjepu:

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/trovanje_2.mp3}

Građanska inicijativa Duge Rese akciju nazvanu „Želimo čist zrak i rijeku Mrežnicu” nastavlja i dalje.