KABA

Kupujmo hrvatsko 9. srpnja u Karlovcu

KARLOVAC – Tradicionalna akcija Hrvatske gospodarske komore Kupujmo Hrvatsko ove će godine biti održana po 15. put. Ova se akcija održava s ciljem poticanja građana na kupnju domaćih proizvoda i na taj način očuvanja radnih mjesta hrvatskih građana zaposlenih u domaćoj industriji. Akcija Kupujmo hrvatsko će, kao i svake godine, biti održana u Karlovcu, i to u subotu, 9. srpnja, a u sklopu nje bit će i promocija projekta „Vrijedne ruke”. Riječ je o projektu kojem je cilj promicanje rada malih poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednih gospodarsta, zadruga i udruga čija kreativnost i kvaliteta proizvoda doprinosi očuvanju tradicije i hrvatske baštine, te kako bi se manjim gospodarskim subjektima olakšao pristup tržištu.

Iz Hrvatske gospodarske komore pozivaju tvrtke, proizvođače i obiteljska poljoprivredna gospodarstva da se prijave za sudjelovanje na ovoj akciji. Sukladno pravilima akcije, proizvodi na akciji „Kupujmo hrvatsko” moraju biti proizvedeni u Hrvatskoj te označeni i deklarirani u skladu s hrvatskim zakonodavstvom.

Akcija se prvih nekoliko godina provodila pod sloganom „Kupujmo hrvatsko”, da bi kasnije u taj slogan povremeno bile unošene male izmjene; od „Čuvajmo svoje radno mjesto – kupujmo hrvatsko”, preko „Proizvodimo i kupujmo kvalitetno” do „Budimo kroativni – kupujmo hrvatsko”.
Iza svih je tih slogana stajala ista ideja; promocija kvalitetnih domaćih proizvoda i jačanje pozicije domaće industrije.