foginovo_2011_18

KARLOVAC – Čak i oni Karlovčani koji nisu u prilici otputovati na ljetovanje na more, imat će priliku provesti uzbudljivo ljeto, i to u svome gradu, na Foginovom kupalištu na Korani, prvom registriranom kupalištu na rijeci u Hrvatskoj.

Uoči službenog otvorenja kupališne sezone, karlovački gradonačelnik Damir Jelić danas je sa svojim suradnicima predstavio što je sve učinjeno u sklopu pripremnih radova, kao i ovogodišnji raspored događanja i aktivnosti animacije kupača. Baš kao i lani kada je Foginovo nakon niza godina oživjelo zahvaljujući zanimljivom animacijskom programu, i ovoga ljeta osmišljeni su raznoliki sadržaji za sve građane, od djece do umirovljenika.

Krajnji je cilj vratiti stari sjaj ovom nekada nadaleko poznatom kupalištu, u čemu je već prošloga ljeta učinjen golemi napredak, a gradonačelnik Jelić danas je obećao da će i dalje raditi na tome da kvaliteta kupališta iz godine u godinu bude na sve višoj razini. Najveća ovogodišnja novost su lift i sanitarni čvor za osobe s invaliditetom.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/korana_1.mp3}

Što se tiče popratnih sadržaja na Foginovom, mnoge će možda najviše iznenaditi i razveseliti Karlovačko riječno kino i rock svirke, a tu je i čitav niz aktivnosti  za ljubitelje sporta i rekreacije. Detalje o programu ispričala je pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Andreja Navijalić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/korana_2.mp3}

A kako su tekle pripreme za ovogodišnju kupališnu sezonu i što je u planu za sljedeće ljeto, otkrio je zamjenik pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Goran Jakšić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/korana_3.mp3}

Budući da je Foginovo kupalište registrirano kupalište, ono mora zadovoljavati propisane uvjete. Tako će i ove godine za sigurnost kupača brinuti spasioci, osigurana je redovita analiza vode, a s Domom zdravlja uspostavljena je suradnja o pružanju hitne medicinske pomoći.

Svima koji će dati svoj doprinos vraćanju stare slave Foginovom kupalištu gradonačelnik Damir Jelić zahvalio je na trudu, a posebnu je zahvalu izrekao na račun karlovačkih udruga čiji će članovi provoditi animacijski program.
Bez njihove volonterske pomoći, istaknuo je, Karlovčani ovoga ljeta ne bi imali prilike uživati u ovako kvalitetno ispunjenom ljetu na Korani.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/foginovo_2011/*{/rokbox}