zumbanje

KARLOVAC – Iako od jučer živa u termometru pokazuje nešto niže vrijednosti nego proteklih nekoliko dana, Foginovo kupalište spremno je za službeno otvorenje. Budući da je i ove godine organiziran niz animacijskih aktivnosti za posjetitelje kupališta, čak i ukoliko sutra, na dan službenog otvorenja kupališne sezone, temperatura ne poraste, imate i više nego dovoljno razloga doći na Foginovo i sudjelovati u programu ili samo promatrati one hrabrije koji će se na to odlučiti.

Naime, sutrašnje otvorenje kupališta osmišljeno je tako da građanima prikaže sve što ih očekuje tijekom ljeta na Korani, od sportskih igara do latino plesova. Rekreativci bez obzira na dob moći će sudjelovati na turniru u uličnoj košarci u organizaciji Košarkaškog kluba „Šanac”, o čemu je više ispričala Nikolina Pahanić iz gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/otvorenje_1.mp3}

Sutrašnje otvorenje imat će i humanitarnu notu. Grad Karlovac i Udruga Udomi me Karlovac organiziraju humanitarni zumba trening u sklopu akcije 60+ , čiji je cilj spriječavanje eutanazije pasa koji u roku od 60 dana ne nađu novi dom. Svi su pozvani da poslijepodne dođu na Koranu, sudjeluju na humanitarnom treningu i učine dobro djelo.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/otvorenje_2.mp3}

Svi koji dođu na zumba trening, trebaju ponijeti dehidriranu hranu za pse koja se može nabaviti u svakoj prodavaonici prehrambenih namirnice kao i u specijaliziranim trgovinama hrane za kućne ljubimce. Kako bi bilo prikupljeno što više hrane, odnosno spašeno što više životinja, na trening su pozvani čak i oni koji do sada nikada nisu zumbali, a htjeli bi probati ili bar sudjelovati kao gledatelji.

Također, uoči sutrašnjeg otvorenja kupališne sezone na Foginovom iz gradske uprave pozivaju građane da daju svoj doprinos brizi o očuvanju i što boljoj kvaliteti kupališta. Posjetitelje se moli da na prostor kupališta ne ulaze s motornim vozilima, a ukoliko tako ne postupe, vozila će biti uklonjena na račun vlasnika. Također je zabranjen ulazak na kupalište s kućnim ljubimcima.