Otvoren 14. Međunarodni festival folklora

KARLOVAC – Defileom od Trga bana Jelačića preko Radićeve ulice i Korza te nastupom u Košarkaškom igralištu „Šanac”, sinoć je svečano otvoren 14. Međunarodni festival folklora. Karlovac je od jučer domaćin čak 180 gostiju iz cijelog svijeta, koji će u narednih tjedan dana nastupiti u Dugoj Resi, Draganiću, Topuskom i Lešću, a ove godine ljubitelji folklora, tradicije ili svi oni koji jednostavno žele vidjeti nešto egzotično i načiti nešto o drugim kulturama, imat će priliku pogledati nastupe folklornih grupa iz sedam zemalja – Turske, Slovačke, Vijetnama, Makedonije, Republike Sakha u Ruskoj Federaciji, Čilea i Latvije. Uz njih će, naravno, nastupiti i domaćin festivala, Folkolorni ansambl „Matija Gubec”.

Oni koji su propustili svečano otvorenje, priliku za ispravak imat će već danas, kada će folkloraši u 20 sati održati animacijski program na Korzu.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/mff2011/*{/rokbox}

Glavni pokrovitelji festivala su Grad Karlovac i Karlovačka županija, a zlatni sponzori su HS Produkt, Karlovačka pivovara i Zagrebačka banka.