KABA

Vruće ljeto na audio-video nebu!

Pasivne naočale bi mogle zavladati svijetom 3D TV-a

LG Electronics je objavio rezultate studije po kojoj 80 % korisnika preferira nošenje pasivnih naočala pred 3D TV-om, a tek 20 % bi se odlučilo za skuplje i teže aktivne 3D naočale.

Studiju je za LG napravila tvrtka za istraživanje tržišta Morpace, tako da je anketiranima dala da probaju gledati LG Cinema 3D HD LCD TV koji traži uporabu pasivnih naočala identičnim onima koje koristimo u kinu, pa onda isti sadržaj na 3D LCD TV-e Sonya i Samsunga koji su bazirani na aktivnim 3D naočalama.

Korišteni su modeli LG TV 47LW5600 i AG-F200 s pasivnim naočalama, Samsung TV model UN46D6420 sa SSG-3100GB naočalama, i Sony TV KDL-46EX723 s TDGBR100/B naočalama.

LG je nastavio proizvoditi i modele s aktivnim naočalama, no nakon CES-a ove godine odustali su od uvođenja novih modela i usredotočili se na razvoj isključivo 3D televizora koji zahtijevaju samo pasivne naočale.

LG2
Istraživanje je uvjerilo LG da su na pravom putu jer su mjerenja pokazala da se korisnicima 3D s pasivnim naočalama sviđa više u svim praćenim kategorijama; općenitom 3D dojmu, 3 kvaliteti slike, 3D efektu, i samim 3D naočalama.

“Razvili smo LG Cinema 3D da bi riješili probleme koji su dosad mučili korisnike s aktivnim naočalama, njihovu skupoću, težinu i treperenje” – rekao je Wayne Park, izvršni direktor LG Electronics USA. “S vrhunskom kvalitetom slike, jeftinoćom naočala, jednostavnošću korištenja nije ni čudo da je četiri od pet ispitanika preferiralo LG Cinema 3D u odnosu na Sonyeve i Samsungove modele s aktivnim naočalama.”

Niska cijena, praktičnost, udobnost i kvaliteta pasivnih 3D naočala mogla bi ubrzati prihvaćanje 3D tehnologije; CEA predviđa da će do 2014. od sveukupnog broja prodanih televizora 40% biti 3D TV-i. IHS pak predviđa brzo napredovanje LG Cinema 3D tehnologije pasivnih naočala do 2015 kad bi pola svih prodanih 3D TV-a trebali biti oni s pasivnim naočalama.

Još dodataka televizorima

Zanimljiv dodatak HD televizorima koji nemaju funkciju spojivosti na internet dolazi iz LG-a. S multimedijskim playerom LG ST600 Smart Box dobiva tu mogućnost i postaje opremljen funkcijama Smart TV-a. Tako će pregledavanje interneta, online sadržaji, igre, video zapisi i usluge LG Apps postati dostupni putem interneta na zaslonu televizora.

Usluga Premium Content bira i organizira najpopularnije internetske aplikacije i sadržaje. Funkcija Smart Share omogućava prikazivanje sadržaja s kamera, mobilnih uređaja ili osobnih računala putem bežične mreže. Kontrolno središte sustava koji osigurava beskrajnu zabavu je glavni izbornik LG-evog pametnog televizora – upravljačka ploča prikazana na zaslonu televizora. Pruža jednostavan i razvidan pristup drugim uređajima u domu te online sadržaju.

LG1
Isto tako, LG ST600 Smart Box dimenzija 11×11 cm i veličine dlana pravi je multimedijski player, idealan za reprodukciju standardnih formata, uključujući i preko USB-a.

Ovaj LG uređaj ne radi samo s LG televizorima, već s bilo kojim uz uvjet da ima HDMI ulaz. Uskoro će ovaj uređaj biti dostupan i na hrvatskom tržištu.

Tehnički podaci:

Glavni procesor: BCM7615
Memorija: DDR 384MB, 1GB Flash
Napajanje: AC 100-240V, 50/60 Hz
Spojivost: Wi-Fi, Ethernet, DLNA (DMP)
USB: 1EA (USB miš, vanjska memorija)
Dimenzije: 11cm x 11cm

IZVOR: www.hifimedija.hr