Za roladu:
200 g zamrznutog špinata
5 jaja
½ žličice soli
½ žličice mješavine začina
2 žlice kiselog vrhnja
2 žlice ulja
5 žlica Pšeničnog oštrog brašna
Za nadjev:
2 jaja
2 prstohvata soli
50 g gaude
250 g svježeg sira
1 žlica kiselog vrhnja
250 g Šunke u ovitku
Priprema
1. Špinat odmrznite i dobro ocijedite od viška vode.
2. Bjelanjke odvojite od žumanjaka. U žumanjke dodajte sol, mješavinu začina, vrhnje, ulje, špinat i električnom miješalicom izmiješajte u jednoličnu smjesu.
3.Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i zajedno s brašnom lagano kuhačom umiješajte u žumanjke.
4.Na lim (30×40 cm) stavite papir za pečenje pa po njemu ravnomjerno rasporedite smjesu. Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 180°C i pecite 25 minuta.
5. Pečenu roladu stavite na vlažnu kuhinjsku krpu i zarolajte po dužini.
6. Dok se rolada hladi, skuhajte jaja i izvadite iz njih kuhane žumanjke.
7. Žumanjke zgnječite vilicom, posolite, dodajte naribanu gaudu, 100 g svježeg sira i dobro izmiješajte.
8. Ohlađenu roladu polako odmotajte i lagano premažite pripremljenom smjesom. Na smjesu posložite ploške šunke, a ostatak svježeg sira pomiješajte s vrhnjem i rasporedite po šunki.
9. Roladu zarolajte pazeći da je čvrsto stisnut, omotajte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak kako bi se okusi bolje proželi.
IZVOR: www.gastronaut.hr