janzetic_denis

KARLOVAC – Karlovčani će od 1. rujna plaćati skuplje grijanje. Naime, svi oni koji se griju u sustavu Toplane dobit će račune uvećane za 14,18%. Radi se o 7680 stambenih jedinica i više od 400 poslovnih prostora. Budući da je Toplana od Hrvatske energetske regulatorne agencije tražila povećanje od 31,5 %, u Toplani s ovim poskupljenjem nisu zadovoljni, naglasio je direktor Toplane Denis Janžetić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/toplana_1.mp3}

No, do poskupljenja, ili kako to nazivaju u Toplani, korekcije cijena, sada će ipak doći. Naime, Toplana je još lani zatražila da cijena grijanja za stanovništvo poraste za čak 49 posto, na štoje HERA dala djelomično pozitivno mišljenje, prihvaćanjem povećanja od 14,18 posto. Ovakva odluka uskoro bi se, u četvrtak, 7. srpnja, trebala naći i pred vijećnicima Gradskog vijeća Grada Karlovca.

toplana

Od jeseni računi će stizati i po novom obračunu, i to po potrožšnji energije. Kako je pojasnio direktor Toplane, za stan od 60 kvadrata paušalno će se tijekom ljetnih mjeseci, prema tom izračunu, plaćati oko 170 kuna mjesečno.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/toplana_2.mp3}

Karlovačka Toplana je u prvom kvartalu ove godine bila u gubitku od 6,03 milijuna kuna, što dovodi do sveukupnog duga tvrtke od 29,1 milijun kuna. No, kako je istaknuo Denis Janžetić, niti jedan toplinarski objekt u Hrvatskoj ne posluje pozitivno, te zajednički gubitak svih tvrtki koje se bave grijanjem prelazi milijardu kuna.