KABA

Pobjedila volja građana; ukinuta naplata parkiranja u Domobranskoj

KARLOVAC – Napori inicijative građana stanara Domobranske ulice, koji su prije godinu dana započeli borbu protiv naplate parkinga ispred svojih zgrada, konačno su urodili željenim plodom. Odlukom Grada Karlovca jučer je, naime, ukinuta naplata parkiranja u Domobranskoj ulici kod kućnih brojeva 21, 23, 25 i 27, što će sigurno razveseliti stanovnike Rakovca i „trokuta” Domobranske ulice.

– Gradska četvrt Rakovac zaprimila je anketu Građanske inicijative za ukidanjem naplate parkinga u Domobranskoj ulici kod kbr. 21, 23, 24 i 25. Pregledom materijala dobivenih od strane predstavnika inicijative Aleksandra Novakovića, utvrdili smo da je anketa vjerodostojna, te da jasno i nedvosmisleno pokazuje što stanari čitavog „trokuta” Domobranske ulice misle o uvođenju naplate parkiranja. Naime 99,3% stanova (tj. vlasnika stanova) koji su se odazvali anketi (149 stanova), se pismeno izjasnilo protiv uvođenja naplate parkiranja. Imajući u obziru odaziv anketi, proizlazi da je više od 62% ukupnog broja stanova „trokuta” Domobranske ulice protiv naplate parkiranja i žele njeno hitno ukidanje, odnosno povratak u prvobitno stajne. Obzirom na sve gore navedeno te analizu ankete, Gradska četvrt Rakovac smatra da se mišljenje stanovnika „trokuta” Domobranske ulice treba uvažiti te da Grad Karlovac treba donijeti rješenje o ukidanju naplate parkiranja u Domobranskoj ulici kod kbr. 21, 23, 25 i 27 – ovakav su stav iznijeli predstavnici Gradske četvrti Rakovac na zboru građana 15. lipnja, na kojem su ispred Grada Karlovca bili nazočni pročelnik Nikola Rogoz i savjetnik za promet Miloš Đanković, a prisustvovali su i vijećnica u Gradskom vijeću Daliborka Jurković i predstavnik inicijative za ukidanje naplate parkiranja Aleksandar Novaković.

Nakon toga je predsjednik Gradske četvrti Rakovac Žarko Latković od predstavnika inicijative građana za ukidanje naplate parkiranja u Domobranskoj ulici Aleksandra Novakovića preuzeo originalne potpise provedene ankete te ih predao Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Karlovca na uvid. Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Karlovca, jučer je temelju uvida u anketu donio odluku o ukidanju naplata parkiranja u Domobranskoj ulici kod kbr. 21, 23, 25 i 27.

– Ovim putem želimo zahvaliti pročelniku Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Karlovca Nikoli Rogozu, što je donijeta ovakva odluka koju je tražila velika većina stanovnika Domobranske ulice, te predstavniku inicijative građana Aleksandru Novkoviću koji je svojim primjerom pokazao kako se treba boriti za prava ljudi. Također moramo reći da ovo smatramo velikom pobjedom neposredne demokracije i volje građana te nam je posebno drago što smo i mi kao predstavnici Gradske četvrti mogli pomoći stanovnicima Rakovca da se njihov glas čuje i riješi na zadovoljstvo svih – zaključili su u GČ Rakovac.