KABA

U subotu 58. Karlovačka veslačka regata

KARLOVAC – U subotu, 9. srpnja Karlovac će biti grad veslača. Na Dubovcu na rijeci Kupi bit će održana tradicionalna, 58. po redu Karlovačka veslačka regata i 20. Memorijal Bruno Cetinjanin. Tim veslačkim natjecanjima obilježit će se i 115 godina veslanja u Karlovcu.

Karlovačka veslačka regata uvijek se održava uz Dan grada Karlovca, kazao je predsjednik Veslačkog kluba Korana Antun Purgar, ali i izrazio čuđenje što se ove godine, među sportskim događanjima uz rođendan Karlovca, ne spominje veslačka regata.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/regata_1.mp3}

Predsjednik Veslačkog kluba Korana Antun Purgar podsjetio je na stoljetnu tradiciju veslanja u Karlovcu koje je otpočelo davne 1896. godine te na 1935. kada je klub i službeno počeo djelovati. A prva veslčačka regata održana je 22. svibnja 1938. godine pa karlovačka regata spada među najstarije na ovim prostorima.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/regata_2.mp3}

I još jedan vrijedan podatak – Karlovačka veslačka regata najstariji je sportski događaj u gradu koji se kontinurirano održava. Inače, veslači Korane sudjelovali su do sada na 34 velika natjecanja – Olimpijskim igrama, Svjetskim i Europskim prvenstvima, Svjetskom kupu, Mediteranskim igrama, Svjetskim vojnim igrama te na više sveučilišnih prvenstava. Lani je uz 75. obljetnicu kluba obnovljen veslački dom i izgrađeno novo spremište za čamce. Na popularnoj „Kvaki” u subotu će se okupiti brojne veslačke posade, najavio je trener u klubu Zlatko Katušin.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/regata_3.mp3}

Službeni start 58. Karlovačke regate je u 16 sati, a u tri sata veslačkog programa najavljeno je tridesetak utrka. Završetak sa podjelom pehara u natjecanju regate i Memorijala Bruno Cetinjanin predviđa se u subotu oko 19 sati.