KABA

Singrlice oduševile Karlovčane u Starom gradu Dubovcu

KARLOVAC – Atrij Starog grada Dubovca bio je večeras premalen da bi primio sve ljubitelje etna i karlovačko-samoborske vokalne skupine Singrlice. Na koncertu u povodu Dana grada Karlovca, Singrlice su promovirale album “Made in tradicija” za koji su ove godine osvojile prestižnu hrvatsku glazbenu nagradu „Porin” za najbolji etno album godine.

Na koncertu su, uz Singrlice, nastupili gotovo svi gosti glazbenici koji su sudjelovali u stvaranju ovog albuma, a poseban gost bio je Jaques Houdek.

Imedika

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/singrlice/*{/rokbox}

Umjetnička organizacija “Singrlice” osnovana je 2006. godine te okuplja djevojke s dugogodišnjim iskustvom iz raznih folklornih društava. Privukla ih je ideja o povezivanju današnje glazbe s tradicijskim folklornim pjesmama s ciljem pronalaženja puta do većeg dijela slušateljstva. Od trinaest članica, u Singrlicama je pet Karlovčanki: Josipa Biličić, Danijela Jurac, Katarina Ratkaj, Ivana Moškun i Ivana Badovinac. Čak tri od njih večeras su se oprostile od Singrlica, no, neke su obećale da će se jednog dana vratiti i nastaviti gajiti folklornu i etno glazbu.


Ples