KABA

Dugorešani traže hitno zatvaranje spalionice u centru grada

DUGA RESA – Više od 500 Dugorešana okupilo se danas na mirnom prosvjedu ispred nekadašnje Pamučne industrije, a današnje tvrtke T7 Vis u Dugoj Resi kako bi još jednom zatražili prestanak spaljivanja opasnog otpada i zatvaranje tvornice. Prosvjed je organizirala Građanska inicijativa Duge Rese za čist zrak i rijeku Mrežnicu uime svih građana potpisnika peticije, čiji je glavni zahtjev hitno zaustavljanje gospodarenja, skladištenja i suspaljivanja opasnog otpada koje se, prema njihovim tvrdnjama, odvija u poslovnoj jedinici Pamučne industrije u vlasništvu tvrtke T7VIS, a što u tvrtki negiraju.

Iako je u poslijepodnevnim satima u tvrtku stigla privremena zabrana gospodarenja opasnog otpada, građani žele trajno zatvaranje tvrtke, koja se nalazi u blizini dječjeg vrtića i rijeke Mrežnice, koja bi sljedeće godine trebala postati park prirode. Građanima se prva obratila voditeljica Građanske inicijative Mirjana Bašić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/prosvjed_1.mp3}

Prosvjednici u Dugoj Resi danas su prozvali i premijerku Jadranku Kosor i državnog odvjetnika Mladen Bajića, poručivši im kako dugoreški slučaj nije problem samo ovog grada, već problem cijele države.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/prosvjed_2.mp3}

Predstavnici Građanske inicijative danas su u Gradskom poglavarstvu Duge Rese predali peticiju za čist zrak i rijeku Mrežnicu s 4850 potpisa. Zanimljivo je da u zgradi Poglavarstva nije bio ni gradonačelnik, niti njegovi zamjenici, pa je peticija morala službeno biti predana tajnici.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/dugaresa_prosvjed/*{/rokbox}

Ples