Sastojci:
80 dkg njoka od krumpira
1/2 kg brokule
10 dkg gorgonzole
1 mozzarella (može i ne mora, stavljam onu najmanju)
2 dcl vrhnja
3 dkg naribanog parmezana
Priprema:
Očistite, operite brokulu i iscjekajte je na cvjetiće; gorgonzolu izrežite na kockice i stavite u tavu te dodajte vrhnje i rastopite na laganoj vatri u loncu prokuhajte veću količinu vode i posolite je; u proključalu vodu dodajte cvjetiće brokule i kuhajte 2 min.; zatim u istu vodu istresite njoke i kuhajte ih sve dok nisu njoke isplivale na površinu (za par min.); iscijedite njoke i brokulu van stavite njoke i brokulu u posudu u kojoj ćete poslužiti i prelijte vrućim umakom od gorgonzole; pospite sve s parmezanom ukoliko želite možete sve to zapeći na par minuta u rerni, a i ne morate!