KABA

Svjetski volonteri u Zorkovcu i u Karlovcu

KARLOVAC – United World Colleges Hrvatska, udruga bivših hrvatskih stipendista istoimene međunarodne škole, sedmi je puta organizirala volontersku akciju povodom svog godišnjeg okupljanja. Ovoga tjedna ona traje u Centru za rehabilitaciju u Zorkovcu te u Dječjem domu Vladimir Nazor u Karlovcu.

Treće gostovanje u Hrvatskoj međunarodne ekipe nazvane „World at Play” – Svijet u igri – koja volonterski radi s djecom i odraslima s posebnim potrebama ovih dana provodi aktivnosti kroz igru u Dječjem domu Vladimir Nazor, kazala je Ivana Orlić, članica udruge UWC. Okuplja stipendiste 13 koledža sa pet kontinenata gdje je važan i društveni rad.

 {denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/united_1.mp3}

Druženje volontera s djecom kroz igru i druge aktivnosti jedan je oblik terapije, kazala je Ivana Orlić. Volonteri su spremni na sve situacije pa čak nema niti jezičnih barijera u komuniciranju s djecom. Kvalitetu u radu pohvalila je i ravnateljica Dječjeg doma Maja Vučinić Knežević koja je uvjerena kako će ove aktivnosti ostaviti pozitivnog traga na djecu.

 {denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/united_2.mp3}

Jedan od volontera koji je u Sjedinjenim Američkim Državama završio ekonomiju je Danijel Vukančić, inače rodom iz Kaknja u Bosni i Hercegovini. Objašnjava kako rade s domskom djecom.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/united_3.mp3}

Među volonterima je i mladić Scott iz Kanade koji je za nekoliko dana boravka među domskom djecom prikupio izvrsna iskustva. „Svi smo ovdje dobro primljeni, a nakon Karlovca odlazimo volontirati u Bosnu, na Kosovo i u Srbiju. Bilo je fantastično ovdje raditi i uživao sam u suradnji sa osobljem” poručio je Scott.

 


Ples