gss_1

KARLOVAC – Župan Karlovačke županije Ivan Vučić danas je predao topografske karte Karlovačke županije u digitalnom obliku i mjerilu od jedan naprema 25 tisuća donačelniku Hrvatske gorske službe spašavanja i načelniku stanice ove službe u Ogulinu Vedranu Tešiću te načelniku stanice u Karlovcu Dubravku Butali. Karte je izradila Geodetska uprava Republike Hrvatske, a sufinancirala Karlovačka županja.

Ističući važnost gorske službe spašavanja za sigurnost svih građana, župan Vučić je posebno naglasio volonterizam njezinih pripadnika.

 {denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/gss_1.mp3}

Posljednjih dana i pripadnici ove službe sa područja Karlovačke županije maksimalno su angažirani oko potrage za nestalom Antonijom Bilić o čemu naši građani znaju, kazao je župan Vučić pohvaljujućži djelatnike službe. Podsjetio je da je kao saborski zastupnik bio jedan od najaktivnijih u izradi i donošenju zakona o Hrvatskoj gosrkoj službi spašavanja. Zakonom je služba dobila sigurno financiranje za obuku i školovanje svojih pripadnika i za njihovo tehničko opremanje. Karlovačka županija zajedno s nekim jedinicama lokalne samouprave financira rad ove službe, kazao je župan i pozvao i druge da novčano pomognu.

 {denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/gss_2.mp3}

Župan je obećao kako će županija kupiti po jedno takozvano suho ronilačko odijelo za stanice HGSS-a u Karlovcu i Ogulinu.

Rad ove službe županu i njegovim suradnicima predstavio je Josip Granić, iz karlovačkog HGSS-a. Kazao je kako je u karlovačkoj i ogulinskoj stanici više od 60 stručnih i osposobljenih spašavatelja i instruktora raznih vrsta. Po obučenosti smo u svjetskom vrhu, a s osposobljenim spašavateljima za djelovanje na divljim vodama i u slučajevima poplava, jedni smo u ovom dijelu Europe, zaključio je Granić.