kruljac_1

KARLOVAC, OSIJEK – General Mladen Kruljac, zapovjednik Kopnene vojske Oružanih snaga RH, uhićen je jutros u Osijeku. Policija da je uhitila po USKOK-ovu nalogu zbog sumnje da je bio uključen u malverzacije sa zemljištima u Slavonskom Brodu. Uz Kruljca je uhićeno još devet osoba iz vojske i Ivan Rimac, najveći pojedinačni kupac dionica Hajduka. Oko 11 sati, Kruljca su dovezli u Karlovac gdje je trebao prisustvovati pretresu ureda u Zapovjedništvu kopnene vojske.

U povodu vijesti o uhićenju zapovjednika Hrvatske kopnene vojske general pukovnika Mladena Kruljca, Ministarstvo obrane je priopćilo kako još uvijek nije zaprimilo službenu obavijest o tom događaju.

Ministarstvo obrane će po zaprimanju službene obavijesti od nadležnih tijela u okviru redovne procedure odlučiti o mjerama koje je dužno poduzeti sukladno važećim zakonima, priopćili su u MORH-u, dodajući da sustav zapovijedanja u Hrvatskoj kopnenoj vojsci redovno funkcionira te HKoV-om trenutno zapovijeda zamjenik zapovjednika HKoV-a brigadni general Zvonko Peternel.