kupujmo_5

KARLOVAC – Tradicionalna akcija Hrvatske gospodarske komore Kupujmo Hrvatsko održana je danas u Karlovcu po 15. put. Ova se akcija održava s ciljem poticanja građana na kupnju domaćih proizvoda i na taj način očuvanja radnih mjesta hrvatskih građana zaposlenih u domaćoj industriji. U sklopu akcije Kupujmo hrvatsko održana je promocija projekta „Vrijedne ruke”. Riječ je o projektu kojem je cilj promicanje rada malih poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednih gospodarsta, zadruga i udruga čija kreativnost i kvaliteta proizvoda doprinosi očuvanju tradicije i hrvatske baštine, te kako bi se manjim gospodarskim subjektima olakšao pristup tržištu.

Akcija se prvih nekoliko godina provodila pod sloganom „Kupujmo hrvatsko”, da bi kasnije u taj slogan povremeno bile unošene male izmjene; od „Čuvajmo svoje radno mjesto – kupujmo hrvatsko”, preko „Proizvodimo i kupujmo kvalitetno” do „Budimo kroativni – kupujmo hrvatsko”.
Iza svih je tih slogana stajala ista ideja; promocija kvalitetnih domaćih proizvoda i jačanje pozicije domaće industrije.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/kupujmo_hrv/*{/rokbox}