KABA

Josipović: Europu moramo iskoristiti

KARLOVAC – „Popravljam grešku koja je činjena s Pantovčaka da se dugo ovdje nije nitko pojavio. Mislim da je to propust, jer Karlovac je zaista jedan važan hrvatski grad”.

To je, čestitajući rođendan Karlovcu i njegovim žiteljima, u uvodu svoga govora kazao predsjednik Republike Ivo Josipović. Dodao je kako političari svojim radom ne trebaju samo rješavati probleme nego i slati određenu poruku. To je posebice važno u vremenu kad smo pred ulaskom u Europsku uniju, kazao je Josipović.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/dan_grada_1.mp3}

Naša je zadaća razmisliti što ćemo ostaviti našoj djeci, nastavio je predsjednik države Ivo Josipović, dodajući kako će se generacijski cilj – ulazak u Europu – ostvariti. No, to nije cilj sam po sebi nego je on i sredstvo.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/dan_grada_2.mp3}

Europa je područje mogućnosti i na nama je da li ćemo ih iskoristiti, zaključio je Josipović svoj nastup na svečanoj sjednici Gradskog vijeća kojom je Karlovac obilježio Dan grada 13. srpanj, ujedno i njegov 432. rođendan. Slavlje u Zorin domu uveličali su i potpredsjednici u Vladi Domagoj Ivan Milošević i Božidar Pankretić, gradonačelnik Damir Jelić, saborski zastupnici sa ovoga područja, župan Ivan Vučić, predstavnici Hrvatske vojske i polici, vjerskog života, brojnih kulturnih, obrazovnih, sportskih i drugih institucija i tvrtki.

Sve je pozdravila i na povijest Karlovca podsjetila Nada Murganić, predsjednica Gradskog vijeća Karlovca, a potom je slavljeniku rođendan čestitao prvi čovjek grada Damir Jelić. U svečarskoj prigodi kakva je bila danas podsjetio je na afirmativno u gospodarstvu, školstvu, kulturi, infrastrukturi i drugim oblastima. Nije zaboravio zahvaliti Vladi Republike Hrvatke u mnogim projektima – izgradnji mosta između Pokupske Blatnice i Banske Selnice te pročiščivaću otpadnih voda, primjerice – kao i završenom vrtiću na Turnju, dvoranama pri školama i tome slično. Posebno je pohvalio zalaganje ministra Pankretića i Vlade.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/dan_grada_3.mp3}

Na kraju svečane sjednice Gradskog vijeća u prigodi Dana grada dodjeljene su javne nagrade i plakete pojedinicima, tvrtkama, klubovima, organizacijama i zajednicama.

Uz Dan Karlovca jutros je u crkvi Presvetog Trojstva služena sveta misa koju je predvodio dekan monsinjor Ferdinand Vražić, a potom je na spomenik braniteljima položen vijenac i upaljene svijeće.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/dan_grada/*{/rokbox}