KABA

Medicinska škola u projektu “Zdrava djeca u zdravim obiteljima”

KARLOVAC – Medicinska škola Karlovac priključila se projektu „Zdrava djeca u zdravim obiteljima” u kojem sudjeluje šest europskih zemalja.

Riječ je o projektu vrijednom oko milijun i 300 tisuća eura koji radi na smanjenju broja ljuudi s nezdravim životnim navikama u Europi. Projekt predstavlja procese i aktivnosti izgradnje kapaciteta koji pomažu lokalnim vlastima kako bi se stvorila bolja suradnja s organizacijama civilnog društva u socijalno ugroženim područjima. Cilj projekta je poboljšanje općeg zdravstvlja djece, mladih i obitelji s nezdravim životnim navikama, a provodi se i financira u okviru Europskog programa za zdravstvo. Ovaj se projekt provodi u 6 europskih zemalja koje pokrivaju razne kulturne i socijalne stvarnosti (Danska, Norveška, Velika Britanija, Italija, Španjolska i Hrvatska). Projekt se namjerava implementirati u regijama s visokim stupnjem imigracije i s manje privilegiranim skupinama ljudi.

Promocija projekta bit će održana danas u Karlovcu od 17,30 do 21 sat, kod Spomenika žabi, a predstavit će ga učenici Medicinske škole.

omicron