novac1

KARLOVAC – Povodom rođendana Grada Karlovca gradonačelnik Damir Jelić je nagradio zamjenicu pročelnika za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Martinu Furdek Hajdin s novčanom nagradom od tri plaće ili 30 tisuća kuna.

Kako su priopćili iz Ureda gradonačelnika, odredbom članka 57. Kolektivnog ugovora za zaposlene u upravnim tijelima Grada Karlovca utvrđena je mogućnost da gradonačelnik jednom godišnje nagradi službenika koji se u obavljanju svojih poslova i zadaća posebno ističe u smislu kreativnosti, racionalnosti i ažurnosti, odnosno koji postiže natprosječne rezultate rada od posebne vrijednosti i značaja za Grad Karlovac.

Gradonačelnik nagrađuje Martinu Furdek Hajdin jer je radila na Izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana i Prostornog plana grada Karlovca. Unatoč nepredvidivim okolnostima u kojima se našla, sve svoje vrijeme uložila je u ovaj vrlo kompleksni posao kako bi Grad Karlovac na vrijeme donio Izmjene i dopune navedenih planova, a koji su neophodni za planirane investicije na području grada Karlovca. Posao koji je obuhvaćao zaprimanje brojnih inicijativa od različitih subjekata, usuglašavanje inicijativa i želja sa Zakonskim okvirima, prikupljanje suglasnosti državnih subjekata te koordinaciju s izrađivačima planova. Zahvaljujući predanosti i profesionalnosti Martine Furdek Hajdin, pružena je mogućnost privatnim investitorima za proširenje proizvodnih kapaciteta, izgradnju građevina različitih namjena na području grada na različitim lokacijama, a koji će zasigurno otvoriti i nova radna mjesta za Karlovčanke i Karlovčane, stoji u gradonačelnikovu pojašnjenju ove nagrade.