KABA

Čvor Novigrad u funkciji u listopadu ili početkom studenog

KARLOVAC – Građevinski radovi na čvoru Novigrad konačno bi trebali biti završeni krajem ovog mjeseca. Predsjednik uprave Autoceste Rijeka-Zagreb, Miro Škrgatić, izvjestio je na ovotjednoj sjednici Skupštine Karlovačke županije što je još potrebno učiniti prije puštanja čvora u promet.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/cvor_1.mp3}

Javno nadmetanje za opremanje čvora završeno je prije nekoliko dana, a za samo opremanje bit će potrebna dva do tri mjeseca, pa Škrgatić procjenjuje da će, ukoliko ne bude žalbi nezadovoljnih ponuđača, čvor Novigrad biti u funkciji polovicom listopada ili najkasnije početkom studenog. Ako pak dođe do žalbenog procesa, taj bi rok, u pesimističnom scenariju, mogao biti pomaknut za još dva do tri mjeseca, dakle tek za siječanj ili čak veljaču iduće godine.

Nakon završetka građevinskih radova i opremanja čvora naplatnim kućicama te izgradnje spojne ceste prema državnoj cesti D6 prema Netretiću, slijedi i druga etapa izgradnje čvora Novigrad koja podrazumijeva izgradnju spojne prometnice od čvora Novigrad do Lišnice i cestovnog spoja koji bi omogućio spajanje grada Duge Rese na autocestu Rijeka-Zagreb. Škrgatić je otkrio do koje je faze došla realizacija tog projekta.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/cvor_2.mp3}

Najavljujući skorašnje puštanje u promet čvora Novigrad, Škrgatić je još jednom podsjetio što će ova investicija značiti za lokalno stanovništvo i gospodarstvenike. Istaknuo je njegovu važnost za prometno povezivanje Hrvatske sa Slovenijom, odnosno Europskom unijom s jedne strane i hrvatskom obalom i Bosnom i Hercegovinom s druge strane.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/cvor_3.mp3}

Škrgatićevo izvješće o napretku radova na čvoru Noviograd oporbeni su vijećnici shvatili kao dio predizborne kampanje, baš kao i najavljeni termin puštanja čvora u promet. Župan Ivan Vučić to je odlučno otpovrgnuo, kazavši kako je davanje takvih izvješća i do sada bila uobičajena procedura te da je Škrgatić pozvan upravo zbog čestih upita županijskih vijećnika vezano uz temu čvora Novigrad.