vrtic_rakovac

KARLOVAC – Počela je prva faza realizacije projekta „Naš vrtić treba ogradu”, kojega su s ciljem prikupljanja sredstava za postavljanje ograde i uređenje dječjeg igrališta ispred Dječjeg vrtića Rakovac zajednički pokrenuli roditelji djece koja pohađaju ovaj vrtić, osoblje vrtića, predstavnici Gradske četvrti Rakovac i udruga Centar za civilne inicijative (CCI).

Akcijom se želi urediti igralište u sklopu vrtića i oko njega postaviti ograda kako bi se spriječio vandalizam nad spravama na igralištu, učestale provale u vrtić i ostavljanje smeća na prostoru igrališta.

U prvoj fazi radova ispred vrtića je uklonjen beton i asfalt, na čijem će mjestu već danas, ako ne bude kiše, biti nanijeta zemlja, a potom i zasijana trava. Do jeseni, kada počinje nova pedagoška godina, vrtić na Rakovcu trebao bi biti opremljen i toliko potrebnom ogradom, ispričala nam je uime Inicijativnog odbora akcije, Daliborka Jurković.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/jurkovic_1.mp3}

Akcija „Naš vrtić treba ogradu” započela je u svibnju tombolom na kojoj su roditelji djece koja pohađaju vrtić na Rakovcu prikupili oko 6,5 tisuća kuna, a svojom donacijom realizaciji projekta pomogla je i „Autocesta Rijeka – Zagreb d.d.”. Jurković je zahvalila dosadašnjim donatorima, a ujedno je pozvala i ostale da se uključe u ovaj hvalevrijedan projekt.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/jurkovic_2.mp3}