KABA

Na Turnju uskoro novi eksponat

KARLOVAC – Iz Gradskog muzeja Karlovac javljaju da će izložba Zbrike oružja u Muzeju Domovinskog rata na Turnju uskoro biti obogaćena novim zanimljivim i vrijednim predmetom. U suradnji s Javnom vatrogasnom postrojbom grada Karlovca i umirovljenim brigadirom Dubravkom Halovanićem bit će postavljeno oklopno vozilo – Sokol, koje djelatnici postrojbe trenutno uređuju za izlaganje.

Izložbu Zbirke oružja Gradski muzej Karlovac postavio je još 12. srpnja, a uz izložena borbena sredstva ondje se nalazi i informacijski pano s kratkom kronologijom Domovinskog rata u Hrvatskoj i gradu Karlovcu.

Pano na pet stranica sadrži podatke, fotografije i zemljovide o povijesti Domovinskog rata. Dio je to nastojanja da se brojnim posjetiteljima pruži informacija o borbi za slobodnu i suverenu Hrvatsku u Domovinskom ratu 1991. – 1995. godine. Uz ranije postavljenu informacijsku ploču o samom prostoru Turnja i izloženu zbirku posjetitelji koji prvi put dolaze u Karlovac dobit će sažeti pregled o borbi za slobodnu Hrvatsku, a domaćim posjetiteljima ovo je podsjetnik na Domovinski rat. Za posjetitelje je tiskan i dvojezični depilijan (hrvatsko – engleski) s osnovnim informacijama o izloženoj zbirci.