caca1

  • August 1, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – U samo tri dana koliko je trajalo “Riječno kino uz Karlovačko” na Foginovom kupalištu, projekcijama je prisustvovalo oko 2.100 gledatelja. Subotnja projekcija nagrađivanog njemačkog filma “Pljačkaš” bila je nešto slabije posjećena zbog loših vremenskih uvjeta, tako da ju je, za razliku od 800 gledatelja koliko ih je bilo na prvoj projekciji u petak, pogledalo oko 400 posjetitelja. Sinoć, posljednjeg dana ljetnog kina na otvorenom, Karlovčani su se ponovo okupili u rekordnom broju. Popunjeno je bilo svih 400 stolica, zbog velikog interesa pridodane su i klupice koje su također bile zauzete do posljednjeg mjesta, a mlađa je publika u filmu ponovo uživala leželi na luftmadracima ili sjedeći na skakaonici.

Organizatorica projekta, Marija Ratković, kojoj je “Riječni kino uz Karlovačko” bilo diplomski rad na odsjeku Produkcije pri Akademiji dramske umjetnosti, ispričala nam je kako je zadovoljna odazivom građana i kakvi su nakon svega njezini dojmovi.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/dojmovi_1.mp3}


Karlovačkoj je publici sinoć prikazan domaći psihološki triler “Ćaća” režisera Dalibora Matanića, kojemu je to bilo prvo prikazivanje nakon premijere na nedavno završenom Pula Film Festivalu. Projekciji je prisustvovala filmska ekipa – glumice Judita Franković i Iva Mihalić, te producent Hrvoje Pervan, kojima su umjesto tradicionalnog cvijeća organizatori poklonili “luftiće”, koji su bili zaštitni znak “Riječnog kina”.

caca5

caca2

Ova manifestacija, kakvu Karlovac godinama ne pamti, ostat će zapamćena i po performansu, kojega je, nakon završne zahvale posjetiteljima, izvela organizatorica Marija Ratković, koja je, preslikavši vjerno najavni foršpan manifestacije, s deset metara visoke skakaonice skočila u hladnu Koranu.

Prema riječima organizatorice, koja za svoj diplomski rad zaslužuje čistu peticu, ovogodišnje “Riječno kino uz Karlovačko” neće biti posljednje, pa karlovačkim filmofilima, ako ništa drugo, preostaje da se raduju sljedećem ljetu na Foginovom kupalištu.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/dojmovi_2.mp3}

caca4