KABA

Karlovac konačno dobio kino; na prvu projekciju došlo nekoliko stotina građana!

KARLOVAC – Više stotina Karlovčana, svih generacija, došlo je sinoć na prvu projekciju u sklopu “Riječnog kina uz Karlovačko” na Foginovom kupalištu, britanski igrani film “Dečko koji je obećava” o tinejdžerskim danima glazbene legende Johna Lennona. 400-ak plastičnih stolica nije bilo ni približno dovoljno za sve posjetitelje, a mnogi su nesvakidašnju pojavu – kino u Karlovcu, odlučili učiniti još nesvakidašnjijom, pa su projekciju promatrali udobno zavaljeni u luftmadrace. Popunjena su bila i “mjesta” na skakaonici, na okolnim klupicama, a mnogi su 90 minuta, koliko je trajao film, proveli stojeći cijelo vrijeme na nogama. Jučerašnji odaziv na projekt mlade Karlovčanke Marije Ratković neosporiv je protuargument svima koji smatraju da Karlovcu ne treba kino, odnosno da ono zbog nezainteresiranosti građana ionako ne bi bilo posjećeno.

kino5

Kiša koja je cijelog dana prijetila pokvariti ugođaj, ipak se na kraju smilovala, pa je šator kojega su organizatori nabavili za tu priliku za sada ostao neiskorišten. Nadamo se da će tako i ostati.

Večeras se program nastavlja hvaljenim njemačkim filmom “Pljačkaš”, a u nedjelju završava domaćim psihološkim trilerom “Ćaća” redatelja Dalibora Matanića. Sve projekcije počinju u 21.30 i za posjetitelje su besplatne. Ukoliko sinoć niste bili na Foginovom, već večeras svakako ispravite svoj propust.

kino2