dicpditi_projekti

KARLOVAC – Udruga osoba s invaliditetom dječje i cerebralne paralize, distrofičara i osoba s tjelesnim invaliditetom grada Karlovca i Karlovačke županije idućih će godinu dana provoditi čak tri projekta i programa kojima je cilj kvalitetniji život osoba s invaliditetom, a djeci s invaliditetom će pružiti mogućnost školovanja u redovnom školskom sustavu. Riječ je o projektima “Ljepši dio stvarnosti”, “Asistenti u nastavi” i “Projekt osobnih asistenata” koji su zajedno vrijedni gotovo milijun kuna. Cilj projekta “Ljepši dio stvarnosti” je povećati senzibiliziranost zajednice o mogućnostima osoba s invaliditetom i poticanje na maksimalno iskorištavanje njihovih potencijala u svrhu bolje socijalne uključenosti, pojasnila je predsjednica Udruge Gordana Jurčević.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/projekti_1.mp3}

Drugi projekt Udruge pod nazivom “Asistenti u nastavi” provodi se u suradnji s Gradom Karlovcem, te općinama Žakanje, Netretić i Bosiljevo, koje su se u projekt uključile s po 10 odnosno 7 i pol tisuća kuna. Ovim projektom trebala bi se olakšati integracija učenika s teškoćama u razvoju i povećati njihovu mogućnost upisa u redovni sustav školovanja. Tako će se već od iduće školske godine, uz pomoć asistenta u nastavi, biti olakšano pohađanje nastave četvero djece iz ovih općina.

O ostala dva projekta koja provodi Udruga ispričala je tajnica Marica Poljančić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/projekti_2.mp3}

Udruga sada zapošljava 17 osoba, a po prvi puta jedna zaposlena osoba je osoba s invaliditetom. Radi se o Marici Poljančić koja je do sada u udruzi volontirala, a koja će od jeseni i studirati na karlovačkom Veleučilištu.