Sastojci:
1/2 glavice crvenog luka
180 g patlidžana
100 g tikvice
300 g mini paradajza
3-4 češnja češnjaka
200 g špageta ili neke druge tjestenine
sol, papar
2-3 žlica maslinovog ulja
po 1/2 žličice sušene majčine dušice, bosiljka i origana
nekoliko kockica feta sira
po želji masline i kapari
Priprema:
Luk sitno isjeckati, patlidžan i tikvicu oprati i isjeckati na kockice (ako je kora tvrđa možete i oljuštiti), paradajz prepoloviti. Sve staviti u vatrostalnu posudu, dodati češnjak, preliti maslinovim uljem i posuti sa suhim začinima pa posoliti i popapriti. Prekriti povrće folijom i peći na 200 stupnjeva 20 minuta, zatim maknuti papir i pojačati pećnicu na 220 i peći još 15-20 minuta.
Skuhati špagete, vodeći računa da budu gotove u približno isto vrijeme kada i povrće. Podijeliti tjesteninu na tanjure, dodati povrće i sok koji je preostao od pečenja i sve oprezno promiješati.
Na kraju preko tjestenine staviti masline nasjeckane na kolutove, kapare i kockice sira.
Želimo vam dobar tek!
IZVOR: http://www.coolinarika.com/