KABA

U Kninu u posebnom ešalonu i branitelji KA županije

KNIN – Odlukom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnostri RH određen je posebni ešalon, odnosno svečani postroj hrvatskih branitelja za sudjelovanje u obilježavanju 16. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja kao i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja 5. kolovoza. U spomenuti postroj određeno je 30 pripadnika sa prostora nekadašnjeg Zbornog područja Karlovac (danas prostor Karlovačke županije). Posebnu čast imali su veterani s područja općinje Draganić koji su u ešalonu imali svojih deset pripadnika. Zapovjednik je bio brigadir Josip Tomačić, danas načelnik općine Draganić a u ratu zapovjednik 110. brigade i 110. pukovnije HV.

Sudionici karlovačkog dijela ešalona primjereno su obavili sve zadaće tijekom 4. i 5. kolovza koje su realizirane u skladu sa državnim protokolom za što su dobili i više pohvala organizatora te primijerke Jadranke Kosor, rekao je po povratku brigadir Josip Tomačić.

U povratku svi sudionici sa karlovačkog područja i njihovi prijatelji branitelji iz Čakovca, odali su na Plitvicama počast prvom poginulom hrvatskom brabnitelju Josipu Joviću, a u prigodi Dana Slunja u tom gradu i svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

– Naša misija “Knin 2011” i sve aktivnosti u svezi obilježavanja Dana pobjede i domovnske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 16. obljetnice Vojno-redarstvene operacije “Oluja” odrađene su primjereno i profesionalno te u skladu sa svim epitetima koje zaslužuju svi oni kojima moramo biti zahvalni za cjelovitu, slobodnu i neovisnu, jedinu nam domovinu Hrvatsku. Zahvalan sam svim sudionicima na primjerenom ponašanju i na tome iskreno čestitam – rekao je po povratku brigadir Josip Tomačić.

Za organizaciju putovanja i svih logističkih i drugih potpora doprionos su dali i brigadir Marko Benić i poručnik Vladimir Domladovac.

 {rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/knin_2011/*{/rokbox}