Tri poznata filmaša odlučivat će o najboljima na Filmskoj reviji mladeži i Four river festivalu

KARLOVAC – Publika ovogodišnje 16. Filmske revije mladeži i 4. Four river film festivala koji će biti održani od 7. do 10. rujna u četiri festivalska dana uživat će u 84 filma iz svih djelova Hrvatske i svijeta. O najboljima će ipak odlučivati stručni žiri, a ove godine sve filmove će pogledati i svoj sud o njima dati tri poznata filmaša. Andrei Tanase, Aldo Tardozzi i Gabor Rethi odlučit će o devet od ukupno jedanaest nagrada, a to su: po jedna nagrada, posebno u Revijskom, posebno u Festivalskom djelu u svakoj od kategorija: animirani film, dokumentarni film, igrani film i kategorija slobodnog stila u kategoriji nacionalnih filmova, te Grand Prix za najbolji film – nagrada koja zapravo ujedinjuje Reviju i Festival.

Andrei Tanase je rumunjski filmski i televizijski redatelj i scenarist koji je nakon završenog fakulteta filmske i kazališne umjetnosti svoje mjesto našao u režiranju kratkometražnih filmova. 2008. postaje scenarist sitcoma Tempuri Noi koji u Rumunjskoj ima veliku publiku.
Drugi član žirija hrvatski je redatelj Aldo Tardozzi, autor nedavno predstavljenog filma Fleke. Posjetitelji 16. filmske revije mladeži i 4. Four River Rilm Festivala njegovu kvalitetu će sami moći procjeniti u okviru programa Dubovac Open Air. Treći član stručnog žirija je filmaš iz Mađarske Gabor Rethi, koji je i animator, predavač i pedagog animacije na Sveučilištu u Budimpešti.